EdiLog ökar produktionstakt och utvecklingsfokus i nya lokaler

Sara EngbergOkategoriserad

EdiLog har flyttat in i en helt ny produktionsanläggning i Timrå. Lokalen är in i minsta detalj anpassad för att bygga och utveckla nästa generations vedtruck på effektivast möjliga sätt.

Byggnaden på 1 500 kvadratmeter i flera våningsplan inrymmer allt från verkstad och lager till kontor och plats för digital övervakning av vedtruckar ute i produktion.

– Framför allt har vi optimerat logistiken, vilket sänker produktionstiden avsevärt. Vi har nu även mycket bättre och välorganiserade ytor för lagerhållning och elektronikarbeten, allt för att kunna leverera snabbare till kommande kunder, säger Kjell Arne Engberg, EdiLogs grundare och vd.

I oktober 2020 flyttade verksamheten från industrilokaler på Vivstavarv i Timrå till det nya läget, som är fortsatt nära E4:an, flygplatsen och tåget.

Satsningen bygger på en välgrundad övertygelse om att EdiLog är framtidens lösning för vedhantering. Ett framgångsrikt utvecklingsarbete med fokus på att sänka energiförbrukningen ännu mer pågår just nu.

– Vi drivs av ett enormt intresse, nyfikenhet och har ett öppet sinne för förändring. Jag brukar säga: Vi tror inte på det här. Vi är övertygade om att det här blir bra. Sänkt energiförbrukning och en förbättrad miljö för dem som är i och omkring maskinen är den riktning som alla måste välja nu, säger Kjell Arne Engberg.

I de nya lokalerna finns utrymme för fortsatt utveckling och parallell produktion av flera vedtruckar.

– Vår tomt är på 35 000 kvadratmeter och vi har redan nu ställt för att kunna bygga ut. Vi är redo för fortsatt etablering på marknaden, säger Kjell Arne Engberg.