Förarmiljö

Sara EngbergOkategoriserad

Förarmiljön ska vara säker, bra och ombonad. Vi vill att det ska kännas som att komma hem när man kör en EdiLog. För att åstadkomma det har vi konstruerat på följande sätt.

En något smalare framruta. På så sätt kan vi lägga hyttens A-stolpe så att den ligger bakom lyftcylindrarna. Vi har flyttat vindrutetorkaren så att den är placerad i vindrutans överkant. Då sveper torkarbladen längre ned så att sikten när man lossar inte skyms. Vi har tagit fram en helt ny vindruta för trucken som är så stark mot slag och stötar att galler är ett tillval.

Nästan alla inställningar på maskinen sker med en 10 tums touchdisplay, undantagen är nödstopp och släckutrustning. Värme, ventilation och kyla sköts via 10 tums displayen. Vi har utvecklat ett paket som kan leverera 10 kW värme och 7 kW kyla. För att hjälpa till att kyla hytten har vi tonade sidrutor. Ytterligare en 15 tums touchdisplay finns för att visa kameror etc. Där finns även förarhandboken.

Vid långa arbetspass kan det vara avkopplande att lyssna på musik eller kanske en ljudbok. Vi lägger ned mycket energi på att det ska vara bra ljud i en EdiLog. Vad sägs om en mediaspelare med AUX, Bluetooth, USB kopplad till ett slutsteg som driver en aktiv subwoofer och fyra högtalare. Det går att spela högt, men vi vill leverera ett tydligt rent ljud. Kanske lite bättre än hemma.